Smslån utan UC

Behöver du ett litet lån tills nästa lön kommer in? Då har du kanske funderat på att ta ett smslån. Det kan vara en effektiv lösning när du har en oväntad utgift som du inte har möjlighet att betala själv. Sedan en tid tillbaka talas det en del om smslån utan UC. Långivarna själva marknadsför dem ofta som ännu bättre än andra smslån. Men vad innebär egentligen smslån utan UC och vem bör välja dem?

Vad är smslån utan UC?
För att förstå innebörden av smslån utan UC behöver vi först reda ut vad UC är. Det är en förkortning för Upplysningscentralen, som är det största kreditupplysningsföretaget i Sverige. Många långivare använder UC för att ta en kreditupplysning på den som ansöker om lån. Därför kallas lånen för smslån med UC.

Om en långivare använder ett annat kreditupplysningsföretag kallas lånen istället smslån utan UC. Svenska långivare använder ofta Creditsafe eller Bisnode.

Fördelar och nackdelar med smslån utan UC
Fördelar
Den kanske största fördelen med smslån utan UC är att din kreditvärdighet inte blir påverkad. Därför kan du låna utan att oroa dig över att till exempel inte beviljas bolån hos banken lite längre fram.

En annan fördel är att det ställs lägre krav på dig som vill låna. Många gånger kan du beviljas ett lån även om du skulle vara timanställd, pensionär, student eller till och med arbetssökande. Så länge du har en regelbunden inkomst har du goda chanser att få lån.

Nackdelar
Nackdelarna med smslån utan UC är att de brukar ha högre ränta än andra smslån. Med tanke på att alla smslån har hög ränta inenbär det att du kan vänta dig en ganska hög kostnad för lånet. Den exakta kostanden varierar givetvis mellan olika långivare.Smslåna

Den här typen av lån är vanligtvis små. Oftast uppgår de till 10 000 kr, men det kan även hända att du bara får låna ett lägre belopp. Därför är smslån utan UC inte det bästa valet om du söker ett större lån.

Vem bör välja smslån utan UC?
Om du är intresserad av ett smslån kan ett lån utan UC vara ett bra val. Det gäller oavsett hur kreditvärdig du är eller hur bra ekonomi du har. Alla gör klokt i att värna om den egna kreditvärdigheten.

Samtidigt har du mest att vinna på lånen om din kreditvärdighet går åt det lägre hållet. Smslån utan UC sänker inte din kreditvärdighet, vilket andra smslån kan göra. Du som är mindre kreditvärdig bör vara aktsam och försöka undvika att sänka din kreditvärdighet ännu mer. Därför är lånen utan UC särskilt bra för dig om du behöver ett lån.

Långivare ställer dessutom inte så höga krav för att bevilja smslån utan UC. Därför kan lånen också passa dig som har låg inkomst.